Vinkkejä tehokkaaseen kolikkopelistrategiaan

23 lokakuun, 2019

Yleinen virheoletus on, että vain koska kolikkopelit ovat eräitä helpoiten opittavista rahapelityypeistä, ei olisi keinoa parantaa niissä voittamisen mahdollisuutta. Kokemuksesta ja strategisesta ajattelusta on hyötyä kolikkopeleissä aivan yhtä lailla, kuin muissakin rahapeleissä. Voittojen maksimointi kuitenkin edellyttää sitä, että omia strategioita tarkastelee kriittisesti ja päivittää säännöllisin väliajoin.

Ymmärrämme, että ajatus järjestelmällisestä harrastamisesta voi vaikuttaa raskauttavalta. Siksi luettelemmekin nyt keinoja, joilla voit parantaa omaa kolikkopelistrategiaasi uhraamatta pelaamisen tärkeintä osa-aluetta, hauskanpitoa.

Rahanhallinta

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon kolikkopeleihin suunnattaessa on sijoituksesi suuruus. Kuinka paljon rahaa pystyt kuluttamaan harrastukseesi? Kestääkö henkilökohtainen taloutesi mahdollisen häviön? Jos panoksesi menetys tarkoittaa sitä, ettet kykene maksamaan ensi kuun vuokraa tai ruokaostoksiasi, on tärkeää siirtää pelaamista myöhemmäksi.

Otetaan esimerkkitilanne, jossa työnantajasi palkitsee sinut ahkeruudestasi 300 euron suuruisella bonuksella. Tahdot käyttää tämän rahan itsesi hemmoteluun pitämäsi viihteen parissa. Jotta pelaamisesi säätely olisi mahdollisimman helppoa, on sinun suositeltavaa jakaa summa kolmeen selkeään, sadan euron osaan.

Ennen kuin edes aloitat pelaamisen, suhtaudu rahaan menetettynä. Näin suojaat itseäsi henkiseltä taakalta, joka uhkapelaamiseen usein liittyy. Kun ajattelet rahasta sijoituksena omaan viihteeseesi, voit rentoutua ja keskittyä pelaamisen tuomaan huviin. Yksi vaurastumiseen liittyvistä säännöistä on, että epätoivoinen ja pakkomielteinen suhtautuminen sen tavoitteluun harvoin johtaa suuriin rikkauksiin. Suhtaudu siis rahapeleihin huolettoman avoimesti, ja voitto tuntuu aiempaakin paremmalta.

Palautusprosenttien ymmärtäminen

Kaikki fyysiset ja netistä löydettävät kolikkopelit ohjelmoidaan hyödyntämällä ns. RNG-algoritmia (Random Number Generator), joka auttaa konetta laskemaan, kuinka suuria voittoja ja kuinka usein sen on annettava, kun huomioon otetaan asiakkaiden koneeseen syöttämät rahasummat. Jos RNG on asettettu 75 prosenttiin, annetaan käyttäjille 75 euroa jokaista laitteeseen annettua 100 euroa vastaan.

75%:n RNG ei kuitenkaan tarkoita, että aina kun pelaaja sijoittaa koneeseen 100 euroa, hän saa 75. Voittaminen on aina sattumanvaraista. Tutustuminen eri kolikkopelien RNG:hen voi ainoastaan auttaa arvioimaan, onko peli reilu ja rahojesi arvoinen.

Pienet päävoitot suurpottien edelle

Ymmärrämme, että tämä neuvo vaikuttaa monen mielestä tarpeettomalta ja tylsältä. Kyseinen neuvo on silti yksi parhaista tavoista parantaa voittoprosenttiasi. Syy on yksinkertainen: mitä pienempi päävoitto, sitä todennäköisemmin sen voi saada. Jos pääpotti on valtava, pyrkii kone tietenkin saamaan asiakkaat sijoittamaan suuria summia antaen takaisin vain pieniä määriä rahaa.

Suurien tienistien teko tällä taktiikalla edellyttää toki aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta pieninkin voitto on aina häviötä parempi vaihtoehto.

Yhteenveto

Kolikkopelien RNG-ominaisuus on riittävä syy saamaan monet harrastajat kääntymään muiden rahapelityyppien pariin. Vastoin yleistä uskomusta kolikkopelien tehokas pelaaminen vaatii RNG-algoritmin ymmärtämistä, strategista ajattelua ja pienten panosten toistuvaa asettamista. Yksi palkitsivimmista tunteista on, kun kaikki tämä vaivannäkö palkitaan rahallisesti.